- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsOVV: 'steviger toezicht' op historische zeilvloot werkt

OVV: ‘steviger toezicht’ op historische zeilvloot werkt

- Advertentie -

Delen

Het toezicht op de veiligheid van de historische zeilvloot is aanzienlijk verbeterd. Dat stelt de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

De Onderzoekraad publiceerde deze week zijn bevindingen of de aanbevelingen uit het rapport Veiligheid Historische Zeilvloot goed opgevolgd zijn. De OVV heeft bekeken wat alle partijen tot nu toe hebben gedaan met de aanbevelingen uit het vernietigende rapport van september 2023.

Voortvarend

OVV-voorzitter Chris van Dam vindt dat minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat voortvarend aan de slag is gegaan. Dat gebeurde in samenwerking met de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), de schippers en eigenaren van historische zeilschepen, de branchevereniging voor beroepschartervaart, de keuringsbureaus en de Raad voor Accreditatie. “Het is positief dat alle partijen zich inzetten om de veiligheidsrisico’s op de historische zeilschepen zo klein mogelijk te houden.”

De ILT heeft een grootschalig aanvullend onderzoek uitgevoerd. Van de meeste van de ruim 200 schepen uit de historische zeilvloot zijn de afgelopen maanden de mast en de tuigage gecontroleerd. Schepen die niet aan de normen voldoen, mogen niet uitvaren.

Normen

De Onderzoeksraad is positief over het feit dat alle schepen gecontroleerd worden. Van Dam: “Daarbij roepen we wel op om intelligent te blijven kijken naar de normen. Benut bij het toezicht en bij het actueel houden van de normen ook de kennis en expertise uit de sector zelf. Dat schept duidelijkheid voor schippers en toezichthouders.”

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -