Meer lading over Elbe door coronacrisis

0

Op de Elbe tussen Tsjechië en Duitsland vindt momenteel extra binnenvaartvervoer plaats om de bevoorrading van bedrijven stabiel te houden. Dat melden de Sächsiche Binnenhäfen an der Oberelbe (SBO).

In de haven van Riesa liggen op dit moment vijf schepen te wachten om geladen of gelost te worden. Ze hebben of krijgen graan, containers of meststoffen in het ruim. De SBO neemt maatregelen om transporten te compenseren die door de coronacrisis niet kunnen plaatsvinden.

Knelpunten

De containeroverslag van bedrijven via de haven van Riesa gaat zeker door. Met een eigen vrachtwagenvloot tracht de havengroep knelpunten in de aan- en afvoer van goederen tot een minimum te beperken. Er rijden ook vrachtwagens direct naar de zeehavens.

De haven van Roßlau wordt momenteel nieuw ingericht, maar toch worden er nu goederen overgeslagen die essentieel zijn voor de staal- en de voedingsmiddelenindustrie.

In de Tsjechische havens die tot de SBO behoren, zijn de problemen groter. In Tsjechië is een volledige lockdown afgekondigd. Daardoor zijn extra maatregelen in de havens nodig.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.