- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsRiviercruisevaart heeft nog twee jaar nodig voor herstel

Riviercruisevaart heeft nog twee jaar nodig voor herstel

- Advertentie -

Delen

De Europese riviercruisevaartsector hoopt binnen twee jaar weer op het niveau van vóór corona te zitten. Dat blijkt uit het jaarverslag 2021 van sectorvertegenwoordiger IG RiverCruise.

Het verslag liet langer op zich wachten dan normaal, omdat 2021 voor cruisevaartaanbieders dan ook geen normaal jaar was. Vanwege corona ging het seizoen net als het jaar daarvoor later van start. Aanvankelijk waren alleen reizen binnen Duitsland mogelijk. In Italië en Frankrijk mocht er pas in juni weer gevaren worden.

Hierdoor heeft het jaarverslag vooral betrekking op de cruisevaart in Duitsland. Passagiers kozen er overwegend voor 3- tot 4-daagse reizen, waarbij vaak kleinere havens werden aangedaan die normaal niet zijn opgenomen in de vaarschema’s.

Tweederde minder gasten dan in 2019

In totaal boekten 182.844 personen een cruise. Dat was bijna 63 procent meer dan in 2020, maar slechts een derde van het aantal gasten in 2019. Noord-Amerikanen, normaal goed voor de helft van alle klandizie, bleven massaal weg.

De sector verwacht qua reizigersaantallen binnen twee jaar weer op het niveau van voor corona te zitten en gaat ervan uit dat mensen vanaf volgend jaar ook weer langere cruisevaarten zullen boeken.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -