- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsSchippersinternaten dicht door corona

  Schippersinternaten dicht door corona

  - Advertentie -

  Delen

  De eerste week dat de scholen dicht zijn zit erop. Ook de schippersinternaten sloten op maandag 16 maart hun deuren in verband met het coronavirus. 

  “Op zondag 15 maart hebben wij alle ouders gebeld, gemaild of een bericht gestuurd dat wij, net als het onderwijs, de maatregelen moeten opvolgen van het RIVM. Alle locaties van Limena zijn gesloten”, vertelt Abco Fierloos, directeur van Stichting Limena.

  De drie vestigingen van Limena, de Driemaster uit Krimpen aan de IJssel, Eben-Haezer uit Dordrecht en de Merwede uit Werkendam, zijn gesloten. Op het hoofdkantoor van Limena zijn nog enkele werknemers aanwezig voor afhandeling van de praktische zaken.

  Stil

  Schipperskinderen van 6 tot en met 18 jaar hebben leerplicht. De internaten bieden huisvesting, verzorging en opvoeding. “Het is erg stil op de internaten en het is een bizarre situatie. Ouders tonen hun begrip en begrijpen waarom we deze maatregel genomen hebben. Het is niet alleen voor de veiligheid voor het kind, maar ook voor ouders, werknemers en de rest van de maatschappij”, zegt Fierloos.

  De internaten bewegen mee met de scholen en kunnen daarom nog niet zeggen wanneer ze weer open gaan. In eerste instantie geldt de door de overheid opgelegde sluiting tot 6 april. Maar dat zou langer kunnen duren.

  Examenkandidaten

  Vooralsnog zijn alle kinderen aan boord bij hun ouder(s) en/of verzorger(s) of aan wal bij ander familieleden. “Wij hebben ook jongeren op het internaat die schoolexamens moeten afleggen. Er is een kans dat de scholen vroegtijdig open gaan zodat deze leerlingen de toetsen op school kunnen maken. In dat geval maken wij als internaat een uitzondering en vangen wij die kinderen weer op.”

  Het zijn moeilijke tijden, maar bij Limena blijven ze optimistisch. “Ondanks de drastische maatregelen doen we dit wel met zijn allen. Het voelt goed dat iedereen begrip toont en dat we met zijn allen samenwerken om dit probleem aan te pakken”, sluit directeur Fierloos af.

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -