Live te zien op 21 maart: de Halve Maen verlaat Hoorn

0

Op zaterdag 21 maart verlaat het VOC-schip de Halve Maen om 10.00 uur voorgoed de haven van Hoorn. Begeleid door kanonschoten maakt het museumschip nog eenmaal een rondje door de Hoornse haven.

De Halve Maen verlaat Hoorn na vijf jaar lang het gezicht van de Gouden Eeuw op het water te zijn geweest. De Halve Maen is onderdeel van het Westfries Museum in Hoorn, een gemeentelijk museum. Het museum heeft de Halve Maen in bruikleen van het New Netherland Museum in New York. Het museumschip ligt aangemeerd op de zuidpunt van het Oostereiland bij het Centrum Varend Erfgoed.

Overdracht

Er is een officiële overdracht met Ad Geerdink, directeur van het museum. Het vertrek van de Halve Maen wordt door camera’s te land en in de lucht vastgelegd. De livestream is op zaterdag 21 maart tussen 9.15 en 10.15 uur te zien via www.wfm.nl en de facebookpagina van het Westfries Museum.

In 2015 kwam het schip aan in de haven van Hoorn. Via een projectie op een scherm van water, werd het in goud uitgevoerde schip de haven in gevaren.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.