Maasbrachter haven krijgt markant uitkijkpunt

0
(foto Maas Binnenvaartmuseum)

Zaterdag 12 december wordt in opdracht van het Maas Binnenvaartmuseum een stuurhuis geplaatst op de havenboulevard van Maasbracht, tegenover het museum. Het wordt een markant uitkijkpunt over de haven waarop men zich op de brug van een echt binnenvaartschip waant.

Het stuurhuis is gebouwd in een van de bouwhallen van Scheepswerf Peter Tinnemans. Het object wordt met de drijvende bok van duik- en bergingsbedrijf Van Bekkum naar de havenboulevard getransporteerd en geplaatst. Dit transport wordt begeleid door de nostalgische sleepboot Limburgia van Roelof Fransbergen.

Maas Binnenvaartmuseum

Na de feestdagen wordt het stuurhuis afgewerkt en krijgt het een nautische inrichting. Het uitkijkpunt maakt deel uit van een groot investeringsproject van het Maas Binnenvaartmuseum, waar de inrichting van de buitenruimte een belangrijk onderdeel van is. Zo is er vorige week ook een nieuwe aanlegsteiger gerealiseerd, waaraan in de toekomst historische vaartuigen kunnen afmeren. Daarnaast wordt er nog een indrukwekkend raderwerk geplaatst, dat vroeger deel uitmaakte van de sluis van Limmel.

Hiermee keert het Maas Binnenvaartmuseum zich via een blauwe loper van binnen naar buiten en ontstaat er vanuit het museum een directe verbinding met de haven van Maasbracht. De heropening van het Maas Binnenvaartmuseum staat gepland voor eind maart/ begin april, afhankelijk van de voortgang van de verdere werkzaamheden.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.