- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMaasbrachter Havendagen: van begin tot eind een succes

Maasbrachter Havendagen: van begin tot eind een succes

- Advertentie -

Delen

Zelfs de stortbui op zaterdagavond kon de pret niet drukken tijdens de Maasbrachter Havendagen. De 41e editie, die van 28 tot en met 30 juni plaatsvond, was van begin tot eind een groot succes.

Op vrijdagavond was de officiële opening door Dion Schneider. Voor hem was het de eerste editie; hij is nu een jaar burgemeester van Maasgouw. Voorzitter Chantal Pols van de organiserende stichting dankte het nieuwe bestuur. Vervolgens droeg zij de titel ‘Havenman van het jaar 2024’ op aan oud-bestuurslid Otto Sneijer, die zich jarenlang heeft ingezet voor het evenement.

Topsport

Tientallen historische schepen, vrachtschepen, jachten en andere vaartuigen hadden het havenfeest ingeluid met het binnenvaren en aanmeren in de haven van Maasbracht. Toch had dit onderdeel van de havendagen geduchte concurrentie gekregen van de Erfgoedtour door Nederland ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de LVBHB, die van 15 tot en met 17 juli ook Maasbracht zal aandoen.

Ook op vrijdag was, speciaal voor ondernemers, het XXL Business Event. Daar sprak autocoureur Tom Coronel over de overeenkomsten tussen ondernemen in de binnenvaart en topsport. Hij spoorde de aanwezige schippers aan om de hedendaagse uitdagingen niet uit de weg te gaan.

Drukbezochte scheepvaartmarkt

De scheepvaart- en bedrijvenmarkt op zaterdag 29 juni werd dit jaar drukker bezocht dan tijdens vorige edities. Diverse maritieme maakbedrijven uit Maasbracht stonden zij aan zij met onder meer de Reddingsbrigade van de Maasplassen en Modelbouw Groep Devel en uiteenlopende aanbieders van producten en diensten voor de beroeps- en pleziervaart. Voor de tweede keer was er een Opleidingsplein, waar ook onderwijsinstellingen met maritieme en technische vakopleidingen uit IJmuiden, Rotterdam en Zwolle aanwezig waren.

In de haven lagen ter bezichtiging de opleidingsschepen Ab Initio en Prinses Máxima. De Waterscoutinggroepen uit Roermond en Maasbracht nodigden uit om te wrikken en roeien in sloepen. Scheepswerf Peter Tinnemans had zijn werkponton in de haven gelegd. Daar meerden tal van historische schepen af, zoals de George Stephenson, motorsleepboten Hanny en Anneke, de Vertrouwen 3, de Friezin en de Senior. De tjalk Nooit Volmaakt en de sleepboot Odilo, beide op hun plek aan de museumsteiger, trokken eveneens veel bekijks.

De rondvaartboten Stadt Wessem en de Gouverneur van Limburg vervoerden veel bezoekers door de haven van Maasbracht. Het Maas Binnenvaartmuseum had de overtollige spullen uit hun collectie gehaald en in een kraam te koop aangeboden. Deze vonden gretig aftrek onder de bezoekers.

Kinderattracties

Op zondag 30 juni was er traditiegetrouw een havenbraderie. Die was dit jaar groot opgezet: ruim honderd kramen stonden er op de boulevard.

Het hele weekend was er in de Kids Area speciale aandacht voor de jongste bezoekers. Zij konden genieten van afwisselend kinderentertainment. Zoals verschillende workshops (van graffiti tot tas versieren) en een balletje trappen in de pannakooi. Goochelaar Tim Slaats oogstte veel succes met zijn optredens voor de jongsten.

Door Noud van der Zee

 

Delen

- Advertentie -

Meer

1 reactie

  1. Beste Noud , toch jammer dat je 1 van de trekpleisters de luxe motor Oude Jan niet benoemd .we lagen nog wel op een pontificale ligplaats . Wij hebben de erfgoed toer links laten liggen om hier aanwezig te zijn
    Hartelijke groet

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -