- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsInschrijving voor IDB-subsidie loopt

Inschrijving voor IDB-subsidie loopt

- Advertentie -

Delen

Binnenvaartondernemers en andere bedrijven kunnen tot 1 augustus inschrijven voor de subsidieregeling Innovaties Duurzame Binnenvaart. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat stelt dit jaar weer geld ter beschikking voor innovatieve en duurzame projecten. In totaal is 1 miljoen euro beschikbaar met een maximumbedrag van 250.000 euro per projectaanvraag.

Projecten die in aanmerking komen voor deze subsidie zijn onder andere demonstraties en de ontwikkeling van nieuwe concepten, verdere optimalisaties of nieuwe combinaties van bestaande concepten.

Subsidie onder de IDB-regeling kan specifiek worden aangevraagd voor initiatieven gericht op de reductie van CO2-, NOx- en PM-emissies  en/of methaanslip bij de voortstuwing van binnenvaartschepen. Hierbij kan gedacht worden aan het gebruik van alternatieve brandstoffen, voor- of nabehandelingstechnieken, aanpassing van motormanagement en motorgebruik en de inrichting en gebruik van het schip.

De uiterste inleverdatum voor aanvragen is 1 augustus 2019. Beoordeling van de ingediende projecten geschiedt door een onafhankelijke Innovatieraad.


Aanvragen

Het aanvraagformulier is te downloaden via www.eicb.nl/idb. Voor vragen of meer informatie over deze regeling kan men contact opnemen met Niels Kreukniet (EICB): (010) 798 98 30 of [email protected].

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -