- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBraziliaanse Herkules V krijgt drie nieuwe Wärtsilä-20 motoren

Braziliaanse Herkules V krijgt drie nieuwe Wärtsilä-20 motoren

- Advertentie -

Delen

Wärtsilä gaat voor de refit van de Herkules V drie Wärtsilä 20-motoren, drie schroeven met vaste spoed, drie tandwielkasten en de bijbehorende bediening leveren. De 40 meter lange duwboot van Hidrovias do Brasil vaart in Paraguay en Argentinië.

De vervanging zal zorgen voor “een aanzienlijke jaarlijkse brandstofbesparing”, verwacht Wärtsilä, mede dankzij de nieuwe schroeven.

Hermotorisering

Hidrovias do Brasil is een bedrijf dat werkt aan efficiëntie, innovatie en duurzaamheid. Het hermotoriseringsproject van de Herkules V draagt daaraan bij”, zegt Ricardo Brandalise, hoofd onderhoud van de rederij. “Door de milieueffecten te verminderen en tegelijkertijd de efficiëntie en veiligheid van onze activiteiten te verbeteren. We zijn altijd op zoek naar partners die onze ambities voor schonere en efficiëntere manieren van werken delen, en Wärtsilä is zo’n bedrijf.”

Nieuwbouw

Wärtsilä heeft een leidende positie in het begeleiden van de scheepvaart naar een koolstofvrije toekomst, en dit project ondersteunt dat doel”, aldus Luis Grotz. Hij is bij Wärtsilä project-salesmanager voor Noord- en Zuid-Amerika.

De levering van de Wärtsilä-apparatuur staat gepland voor december. Het project zal naar verwachting in februari 2023 worden afgerond.

Wärtsilä heeft een langdurige relatie met Hidrovias do Brasil. De Finse fabrikant levert ook nog nieuwe motoren voor twee schepen die momenteel in aanbouw zijn. Na oplevering zullen die het totale aantal Wärtsilä 20-motoren op duwboten van Hidrovias op 39 brengen.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -