- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsAutoveer Blankenburg vaart weer

Autoveer Blankenburg vaart weer

- Advertentie -

Delen

Autoveer Blankenburg is officieel terug in bedrijf. Vanaf vandaag, 15 maart, vaart het autoveer weer tussen Maassluis en Rozenburg. Het pendelt dagelijks tussen 06.00 en 19.00 uur. Van 19.00 tot 00.00 uur vaart fiets-/voetveer Jorina.

Met de (her)ingebruikname van de Blankenburg komt er een einde aan een periode van ongeveer anderhalf jaar, waarin inwoners van Rozenburg, Maassluis en omstreken het moesten stellen zonder een veer voor auto’s.

Zuid-Hollands Gedeputeerde Jeannette Baljeu zegt: “Zorgen, teleurstelling en soms ook boosheid zijn met ons gedeeld. Ik ben dan ook opgelucht dat er nu een oplossing is. Niet altijd even zichtbaar voor de buitenwereld, is er door een groot aantal mensen hard gewerkt om op dit punt te komen. Ik dank iedereen die op zijn of haar manier een bijdrage heeft geleverd.”

Structurele oplossing

Damen exploiteert het veer en vaart in ieder geval tot de zomer van 2025 met de Blankenburg. De provincie kan de overeenkomst twee keer met een jaar verlengen.

Na opening van de nieuwe Maasdeltatunnel onderzoekt Zuid-Holland wat nodig is voor de veerverbinding Maassluis-Rozenburg. De Maasdeltatunnel opent eind 2024 en vormt straks de verbinding tussen de noord- en zuidoever van Het Scheur.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -