- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsWeer tegenslag bij afzinken tunneldeel op Scheur

Weer tegenslag bij afzinken tunneldeel op Scheur

- Advertentie -

Delen

Ook bij het afzinken van het tweede tunneldeel van de Maasdeltatunnel – onderdeel van de Blankenburgverbinding – ging het mis: door het breken van de kabel die het tunneldeel aan de zuidkant vasthield, moest de operatie zaterdagmiddag 29 april worden afgebroken.

Een maand eerder ontstonden bij het eerste tunneldeel problemen en vertraging door een lek en daaropvolgende kortsluiting.  Nu is de aan de zuidkant vasthield gebroken, waardoor het tunneldeel tegen de tijdelijke kade aan de kant van Vlaardingen kwam. In verband met de schade aan het tijdelijke kopschot (tijdelijke wand) besloot bouwcombinatie BAAK (een consortium van Ballast Nedam, DEME Group en Macquarie) samen met Rijkswaterstaat de afzinkoperatie af te breken.

Stremming opgeheven

Het tunneldeel is vervolgens naar de werkhaven van Damen Verolme gesleept. Toen het daar rond middernacht arriveerde, is het Scheur weer opengesteld voor de scheepvaart. In de komende dagen wordt onderzoek gedaan naar het incicent en bepalen BAAK en Rijkswaterstaat hoe en wanneer de operatie wordt voortgezet. Wellicht wordt daar een van de reserveweekenden voor gebruikt

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -