- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsOpen Scheepvaartdagen Antwerpen beginnen vandaag!

Open Scheepvaartdagen Antwerpen beginnen vandaag!

- Advertentie -

Delen

De Open Scheepvaartdagen Antwerpen gaan vandaag 15 maart, van start. De organisatoren hebben er zin in: “We kijken uit naar drie gezellige, informatieve dagen en hopen op een grote opkomst. Het zou mooi zijn als we ook de jonge generatie kunnen motiveren om een bezoek aan de beurs te brengen.”

Er is al het nodige voorwerk gedaan om de jeugd te bereiken. Ilse van Holstein vertelt namens het organisatieteam: “We hebben dit jaar veel promotie gemaakt op scholen en voor het eerst ook een Facebook- en LinkedIn-pagina opgezet. Via deze kanalen kan men zich ook inschrijven voor onze nieuwsbrief.”

Personeelstekort

Jongeren zijn belangrijk voor de binnenvaartsector, die kampt met een oplopend tekort aan personeel. Dat is helaas ook een van de redenen waarom enkele trouwe exposanten er dit jaar niet bij zullen zijn.

Een aantal bedrijven heeft aangegeven in de huidige gespannen arbeidsmarkt de medewerkers niet nog eens extra te willen belasten met een beursdeelname. “Jammer, maar begrijpelijk. We hopen dat deze bedrijven volgend jaar weer van de partij kunnen zijn.” 


Programma

Vrijdag 15 maart
13.00 – 14.00 uur: Openingsborrel voor standhouders
14.00 – 20.00 uur: Openingstijden beurs
15.30 – 18.30 uur: Zingend entertainment
19.00 – 02.00 uur: OSD Beurs Party, aan boord van mps Emily Brontë

Zaterdag 16 maart
14.00 – 20.00 uur: Openingstijden beurs
14.00 – 20.00 uur: Kinderopvang
15.00 – 17.00 uur: Ballonanimatie

Zondag 17 maart
12.00 – 18.00 uur: Openingstijden beurs
12.00 – 18.00 uur: Kinderopvang
13.00 – 15.00 uur: Ludieke goochelanimatie


Meer standhouders

Er zijn echter ook flink wat nieuwe exposanten: bedrijven die nooit eerder aan de Open Scheepvaartdagen hebben deelgenomen. In totaal ligt het aantal standhouders zelfs wat hoger dan vorig jaar. De stands zullen gemiddeld ook wat groter zijn, aangezien veel bedrijven ervoor gekozen hebben om met meerdere partijen op één stand te staan.

Naar goede gewoonte gaat De Schroef weer leuke activiteiten voor de kinderen verzorgen. Daarnaast heeft het organisatieteam extra animatie georganiseerd. Denk aan ballonnen, zingend entertainment en een ludieke goochelanimatie.

Havenschepen

Voorafgaand aan de beurs is er vandaag een momentje voor exposanten in aanwezigheid van de Antwerpse havenschepen Annick De Ridder. Daarna gaan de deuren officieel open en kan het feest beginnen. Van dienstverleners in scheepsonderhoud, -nieuwbouw, -inrichting en -reparatie tot technologieleveranciers, machinebouwers en media… de hele sector is vertegenwoordigd. Verder kun je tijdens de beurs informatie inwinnen over nieuwe regelgeving, verzekeringen, opleidingen en banen.

Verplicht aanmelden

Een bezoek aan de Open Scheepvaartdagen is als vanouds gratis. Wel moeten bezoekers zich vanaf dit jaar verplicht aanmelden. Dat kan voorafgaand aan de beurs via de website, maar ook bij de ingang.

“Op die manier hopen we meer inzicht te krijgen in het aantal en type bezoekers”, aldus Van Holstein. “Hierdoor kunnen zowel wijzelf als de standhouders zich in de toekomst nog gerichter voorbereiden.”

Kijk voor alle informatie over de Open Scheepvaartdagen en om je aan te melden op www.osd-antwerpen.be.

Door Sarah De Preter

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -