Afzinken tunneldeel nu gepland op zaterdag 21 oktober

0
Beeld uit video van de mislukte afzinkoperatie tweede deel Maasdeltatunnel. (video van www.blankenburgverbinding.nl)

Het afzinken van het tweede tunneldeel van de Maasdeltatunnel, onderdeel van de Blankenburgverbinding, is gepland op zaterdag 21 oktober. De afzinkoperatie op het Scheur was twee weken uitgesteld, omdat er meer tijd nodig was voor de voorbereiding van de afzinkoperatie.

Voor het afzinken is het Scheur ter hoogte van de Blankenburgverbinding voor alle scheepvaart afgesloten van 21 oktober 06.15 uur tot 22 oktober 14.15 uur.

De Blankenburgverbinding is een nieuwe snelweg, de A24, die de A20 bij Vlaardingen verbindt met de A15 bij Rozenburg.

Verzwaard

In het voorjaar ging het mis bij het afzinken. De operatie moest toen worden afgebroken. Vervolgens is het afzinksysteem aangepast en verzwaard. Deze aanpassingen bestaan onder andere uit het gebruiken van grotere pontons, dikkere kabels en zwaardere ankerpalen in het Scheur.

Tijdens het testen van het afzinksysteem kwam naar voren dat een van de geleverde onderdelen niet voldeed aan de eisen. Dit was de aanleiding om het afzinken twee weken uit te stellen. Het systeem is aangepast en nieuwe tests zijn ingepland.

Maar, schrijft Havenbedrijf Rotterdam op zijn website: “Voor het succesvol kunnen afzinken staan voorspelbaarheid en veiligheid voorop en moet ieder aspect van deze complexe operatie kloppen. Hierdoor is het mogelijk dat als gevolg van uitkomsten van testresultaten of bijvoorbeeld harde wind of te veel stroming het afzinken op 21 oktober niet door kan gaan.” Op voorhand is daarvoor ook al een reservemoment ingepland: maandag 6 november.

 

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.