- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVernieuwd Maas Binnenvaartmuseum heropend

Vernieuwd Maas Binnenvaartmuseum heropend

- Advertentie -

Delen

‘Baken van Vertrouwen’ heet de zuil die wethouder Tim Snijckers van Maasgouw en bestuursvoorzitter Michel Dankert van grindwinningsbedrijf Maasgrind vrijdag 10 september onthulden bij de heropening van het Maas Binnenvaartmuseum in Maasbracht.

In drie jaar is het museum aan de Havenstraat ingrijpend vernieuwd. Het werk werd verricht door vrijwilligers van het maritiem museum. De collectie modelboten is nu opgenomen in een Blauwe  Golf en de geschiedenis van de Limburgse zand- en grindwinning werd als nieuwe loot toegevoegd. Die afdeling kreeg een plek in de kelder van het museum.

Stuurhuis

De grote blikvanger buiten is een heus stuurhuis met een geweldig uitzicht op de haven van Maasbracht. Ook werd een nieuwe steiger gebouwd voor de historische vaartuigen in Limburg.

Forse financiële bijdragen van de provincie Limburg, de gemeente Maasgouw en de Limburgse grindproducenten zorgden voor een nieuwe start van het Maas Binnenvaartmuseum, dat enkele jaren geleden door geldgebrek bijna zijn deuren moest sluiten. Intussen is het museum opgenomen in het landelijk register van musea. Afgelopen weekend konden bezoekers gratis een kijkje nemen; 600 mensen grepen de kans aan om het vernieuwde museum te bewonderen.

tekst: Noud van der Zee

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -