- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsEerste veiligheidscertificaten voor deksmannen in opleiding

Eerste veiligheidscertificaten voor deksmannen in opleiding

- Advertentie -

Delen

Op de Maritieme Academie Harlingen hebben de eerste leerlingen het certificaat Basisopleiding veiligheid voor deksmannen behaald. Directeur Arjen Mintjes reikte ze uit aan deelnemers van het LeerWerkTraject van de Maritieme Academie Harlingen.

Deze leerlingen werken al vanaf jonge leeftijd aan boord van diverse binnenvaart- en visserijschepen. Ze bereiden zich bijvoorbeeld voor op een mbo-niveau 2 opleiding tot matroos of stuurman werktuigkundige zeevisvaart.

Verplicht

Het certificaat Basisopleiding veiligheid voor deksmannen is nieuw en wordt vanaf 18 januari 2022 verplicht voor bemanningsleden van binnenvaartschepen die nog geen matroos of schipper zijn. Op die datum gaat een nieuwe Europese richtlijn in. Maritieme Academie Harlingen is de eerste opleiding die het certificaat al uitgeeft.

Onderdelen van deze training zijn: het voorkomen van verdrinking, veiligheid aan dek, brandbestrijding en blusmiddelen aan boord, gevaar van lawaai, omgaan met gezondheid bij gevaarlijke stoffen en basiskennis EHBO.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

1 reactie

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -