- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsSubsidiebudget voor schone motoren binnen drie uur dik overvraagd

Subsidiebudget voor schone motoren binnen drie uur dik overvraagd

- Advertentie -

Delen

Vandaag (4 juli 2024) ging om 09.00 uur de nieuwe ronde van de Subsidieregeling Verduurzaming Binnenvaartschepen (SRVB) van start. Het totaalbudget van 12,9 miljoen euro voor dit jaar was binnen drie uur uitgeput. Dat meldt het EICB.

Begin 2021 heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I en W) miljoenen euro’s toegewezen voor verschillende initiatieven die de binnenvaart moeten helpen verduurzamen. Het gaat met name om de uitstoot van NOx en fijnstof te verminderen.

Daar werd de Subsidieregeling Verduurzaming Binnenvaartschepen voor in het leven geroepen. De aanvraagvereisten, subsidiepercentages en het aanvraagproces zijn dit jaar deels gewijzigd ten opzichte van voorgaande jaren.

Loting

Expertise- en InnovatieCentrum Binnenvaart meldt dat de regeling ook in aangepaste vorm populair is. Dat werd al verwacht. Om 12.00 uur waren al 134 aanvragen voor motorvervanging en 25 aanvragen voor nabehandeling ingediend. Het budget is daarmee uitgeput en er zal een loting volgen voor iedereen die op de openingsdatum een aanvraag heeft ingediend.

Die loting gebeurt door een notaris. Vervolgens worden de aanvragen op volgorde van de lotingsuitslag beoordeeld.

“Na 4 juli kunnen geïnteresseerden nog steeds een aanvraag indienen”, aldus het EICB”. Er bestaat een kans dat aanvragen op inhoudelijke gronden worden afgewezen, waardoor latere indieners alsnog in aanmerking kunnen komen.” De kans dat er nog geld overblijft, is echter minimaal.

Nog één jaar

In 2025 opent de regeling nogmaals – in dezelfde vorm en met hetzelfde budget als in 2024. Daarna volgt een evaluatie. De uitkomst daarvan is van invloed op de beslissing of de regeling nog terugkomt.

Aanvragen worden online ingediend via de website van de RVO. Binnenvaartondernemers en andere geïnteresseerden kunnen voor vragen terecht bij het EICB.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -