Stremming westkolk sluis Weurt voor onderhoud

0
Sluis Weurt. (foto Rijkswaterstaat)

De westkolk van sluis Weurt is van maandag 12 april 7.00 uur tot en met zondag 18 april 20.00 uur volledig gestremd. Rijkswaterstaat gaat groot onderhoud uitvoeren aan de middelste hefdeur. De oostkolk is tijdens de stremming wél beschikbaar voor de scheepvaart.

De deur wordt uit het sluishoofd gehesen en de komende maanden elders gerenoveerd. De werkzaamheden aan de middelste hefdeur zijn onderdeel van groot, meerjarig onderhoud aan het gehele sluiscomplex.

Stremmingen

In verband met de renovatie van de middelste hefdeur zijn het komende halve jaar nog andere volledige stremmingen van de westkolk nodig:

  • 26 juli tot en met 8 augustus voor onderhoud aan het middenhoofd
  • 23 augustus tot en met 5 september voor het verplaatsen van de kanaaldeur naar het middenhoofd, waarna een aantal weken alleen een deelkolk van 140 meter beschikbaar is
  • 27 september tot en met 7 oktober voor het terugplaatsen van de gerenoveerde middelste deur in het kanaalhoofd, waarna de volledige kolklengte weer beschikbaar is

Maas-Waalkanaal

Sluis Weurt is de verbinding tussen het Maas-Waalkanaal en de Waal. Het complex bestaat uit twee schutsluizen: de oostkolk is aangelegd tussen 1923 en 1928, de westkolk in 1975. Jaarlijks passeren circa 29.000 binnenvaartschepen het sluiscomplex Weurt.

 

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.