Haven Werkendam ontvangt Europarlementariër Tom Berendsen

0
Tom Berendsen (2e van rechts) bezocht onder meer de werf van Concordia Damen/CCM3. (foto’s WMI)

Op uitnodiging van wethouder Matthijs van Oosten bracht CDA-Europarlementariër Tom Berendsen op woensdag 7 april een werkbezoek aan maritiem Werkendam.

Wethouder Matthijs van Oosten en vertegenwoordigers van Werkendam Maritime Industries, het samenwerkingsverband van de gemeente Altena en 42 maritieme bedrijven, informeerden Berendsen over de innovatieve projecten, kansen en plannen op het gebied van scheeps-, jacht- en waterbouw, maritieme constructies en dienstverlening.

De Europarlementariër was onder de indruk van het maritieme cluster: “De bedrijven die hier zitten, zijn in hun sector koplopers van Europa. Deze bedrijven dragen bij aan de Europese ambities om meer vracht van de weg naar het water te krijgen. Daarom is het belangrijk dat de ambities van deze haven ook op de Europese agenda worden gezet.”

‘Wensenlijstje’

De politicus toonde een luisterend oor voor het ‘wensenlijstje’ van Werkendam: de stimulering van duurzame scheepvaart, de modal shift, verbetering van het onderhoud aan vaarwegen en de gewenste uitbreiding van de havencapaciteit in Werkendam.

Tom Berendsen kreeg van Marco de Waal (rechts) uitleg over de lasrobot van De Waal.

Berendsen maakte ook kennis met de praktijk. Hij bezocht de werf van Concordia Damen/CCM3 en ging aan boord bij een binnenvaartschip en een duwboot. Ook nam hij een kijkje bij de innovatieve lasrobot van De Waal.

Wethouder van Oosten kijkt terug op “een boeiend werkbezoek dat geleid heeft tot profilering van een belangrijk maritiem cluster en het delen van aandachtspunten. Een mooie impuls voor een verdere samenwerking tussen Werkendam, provincie Noord-Brabant én Europa.”

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.