Stage V-certificaat voor Baudouin-serie M26.3

0
Baudouin 12M26.3 (foto Moteurs Baudouin)

Baudouin heeft voor de motoren uit de M26.3-serie typegoedkeuring voor Stage V gekregen. Dat meldt ABATO Motoren, dat verantwoordelijk is voor de Nederlandse distributie.

Er is veel belangstelling voor de IMO-III en Stage V-oplossingen van de Franse fabrikant, merken ze bij het bedrijf uit Den Bosch. “Mede omdat het echte scheepsmotoren zijn. Ze motoren voldoen voor wat betreft de emissies ruimschoots aan de Stage V-norm.”

De 6M26.3 is een 6-in-lijn-motor en heeft een slagvolume van 16 liter. De grotere 12M26.3 is een 32 liter V12. Beide motoren hebben onlangs typegoedkeuring gekregen en zijn ook als IMO-3 variant leverbaar.

Beproefd

De .3-modellen zijn verbeterde versies van hun voorganger, de beproefde en bekende M26.2. “Voor de 12-cilinder is zelfs het hele cilinderblok vernieuwd”, aldus ABATO. “Deze motoren zijn vanaf het begin ontworpen voor maritieme doeleinden. Hierdoor heeft de motor – onder andere – inspectiedeksels en losse voeringen. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat onderhoud en eventueel reparaties eenvoudig aan boord gedaan kunnen worden. Tevens heeft de motor watergekoelde spruitstukken en turbo’s, wat ertoe leidt dat de warmteafgifte in de machinekamer beperkt blijft.”

Door het gebruik van moderne ECU aangestuurde common-rail technologie zijn de .3-motoren zeer zuinig en hebben ze een hoog koppel, stelt ABATO. “Door de hogere toegestane tegendruk dan bij een mechanische motor is het mogelijk een compact nabehandelingspakket toe te passen. De emissie is na de turbo lager dan bij een mechanische ingespoten motor, waardoor het nabehandelingspakket ook kleiner is.”

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.