- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsSchip loost ammoniak in Stein

Schip loost ammoniak in Stein

- Advertentie -

Delen

Maandagavond 21 september sloeg de Veiligheidsregio Zuid-Limburg groot alarm vanwege een grote lekkage op industrieterrein Chemelot in de gemeente Sittard-Geleen. Brandweer, politie en ambulances reden met groot materiaal uit. De hulpdiensten gingen ervan uit, dat het hier een ammoniaklek betrof. Dit bleek later niet het geval.

Het was een onjuiste melding. Een schip bleek de boosdoener. Dat had ammoniak geloosd in een opvangbekken nabij het waterzuiveringsbedrijf Sitech in Stein. Dit leidde tot een verhoogde concentratie ammoniak op het Chemelot-terrein, doordat het bekken verder leeg was.

Dampen

Brandweerlieden dekten het hele bekken met schuim af om te voorkomen dat er nog dampen vrij konden komen. Ammoniak is lichter dan lucht en kan zich over een groot gebied verspreiden. De stank was in de loop van de avond in de omgeving van Geleen en Stein te ruiken.

Volgens de brandweer was er na metingen om middernacht van overlast niets meer te merken. Extra maatregelen waren dan ook niet meer nodig, aldus de woordvoerder.

tekst: Noud van der Zee

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -