- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsWärtsilä 25-motor is al klaar voor ammoniak

Wärtsilä 25-motor is al klaar voor ammoniak

- Advertentie -

Delen

Wärtsilä introduceert zijn nieuwe Wärtsilä 25 medium-speed 4-tak-motor. Gebaseerd op het succesvolle modulaire technologieplatform van Wärtsilä, is deze nieuwste toevoeging aan het motorportfolio van het bedrijf ontworpen om “de inspanningen van de maritieme sector te versnellen en te ondersteunen bij het realiseren van koolstofarme bedrijfsvoeringen”.

De motor kan al werken op diesel, LNG, gewoon gas en op vloeibare biobrandstoffen. De Wärtsilä 25 kan ook gemakkelijk worden opgewaardeerd om te werken met toekomstige emissieloze brandstoffen, belooft de Finse fabrikant. De flexibiliteit van verschillende opties voor kleptiming is daarbij een belangrijke factor voor toekomstige optimalisatie van brandstoffen en emissies.

De Wärtsilä 25 beschikt over een efficiënt turbosysteem met een hoge drukverhouding. De common rail-motor is nu verkrijgbaar in cilinderconfiguraties van 6L, 7L, 8L en 9L. De de dual fuel-versie (DF) heeft een vermogen heeft 1,9 tot 3,1 MW, de dieselversie van 2,0 tot 3,4 MW.

Ammoniak

Bij gebruik op aardgas voldoet de Wärtsilä 25 al aan IMO Tier III, net als bij diesel wanneer deze is geïntegreerd met een Wärtsilä NOx-emissiereductiesysteem. Het is de bedoeling dat de motor de eerste Wärtsilä-motor wordt die op ammoniak gaat draaien. Een pilot met toepassing van die technologie staat gepland voor 2023. De productrelease kan kort daarna plaatsvinden.

“Deze motor markeert het begin van een nieuw tijdperk van toekomstbestendige motoren met middelhoge snelheid en een kleine boring, en is een belangrijke stap in de richting van de maritieme industrie die haar doelstellingen op het gebied van decarbonisatie haalt”, zegt Roger Holm, President Marine Power en Executive Vice President van Wärtsilä Corporation.

“De Wärtsilä 25 voldoet aan alle eisen. Het is een kleine maar krachtige motor en zorgt voor een moeiteloze overgang naar toekomstige brandstoffen, waardoor het nu al een toekomstbestendige investering is. Het belangrijkste is dat de Wärtsilä 25 al deze voordelen biedt, terwijl de totale eigendomskosten binnen redelijke grenzen blijven.”

 

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -