- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsAmmoniak als toekomstige scheepsbrandstof?

Ammoniak als toekomstige scheepsbrandstof?

- Advertentie -

Delen

Het Duitse ministerie van Economische Zaken ondersteunt een onderzoek naar het gebruik van ammoniak als brandstof voor binnenschepen. Het project draagt de naam ‘AmmoniakMotor’.

De deelnemers zijn FVTR (Forschungszentrum für Verbrennungsmotoren und Thermodynamik Rostock), de universiteit van Rostock en softwareontwikkelaar LOGE Deutschland. Ze gaan simuleren hoe ammoniak precies in een motor verbrandt en op basis daarvan strategieën ontwikkelen.

Testmotor

FVTR zal de komende twee jaar wiskundige modellen en simulatieprocedures opstellen. LOGE Deutschland gaat modellen ontwikkelen voor de chemische reacties die optreden bij de verbranding van ammoniak. Op een testmotor bij de universiteit van Rostock kunnen experimenten worden uitgevoerd.

Ammoniak is een kleurloos, giftig gas met een sterk prikkelende geur. Het wordt onder andere ingezet als meststof in de landbouw. Bij de verbranding valt het uiteen in stikstof en water. Zelfs bij lekkages wordt geen CO2 uitgestoten.

Ammoniak is minder goed ontvlambaar dan aardgas en verbrandt ook trager. Naar de toepassing ervan als brandstof voor motoren is nog maar weinig onderzoek gedaan.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -