- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMinder of geen bediening tijdens werk aan Schipholbrug

Minder of geen bediening tijdens werk aan Schipholbrug

- Advertentie -

Delen

Rijkswaterstaat gaat de snelweg A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht verbreden. Dat geldt ook voor de Schipholbrug. Dat heeft gevolgen voor de bediening voor de scheepvaart.

De brug wordt van maandag 15 augustus tot en met vrijdag 30 september 2022 niet bediend tussen 12.30 uur en 13.30 uur. Van 1 oktober 2023 tot en met 31 mei 2024 en van 1 november 2024 tot en met 31 maart 2025 kan de Schipholbrug helemaal niet bediend worden.

Voor lage schepen blijft de doorvaart tijdens de werkzaamheden wel mogelijk. Zij moeten wel rekening houden met mogelijke vertraging vanwege een ‘om-en-om regeling’ waarbij eerst de scheepvaart vanuit de ene richting en dan de scheepvaart vanuit de andere richting onder de brug door kan varen.

Staande Mastroute

De Schipholbrug over de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder is onderdeel van de Oostelijke Staande Mastroute. In de genoemde periodes kunnen te hoge schepen gebruik maken van de Westelijke Staande Mastroute: door Haarlem en Lisse richting Rotterdam en vice versa.

De reguliere bedieningstijden van de Schipholbrug zijn 05.00 – 06.30 uur, 12.30 – 13.30 uur en 20.00 – 21.00 uur. Van 15 augustus tot en met 30 september 2022 wordt de brug ’s middags niet bediend. De aannemer werkt dan namelijk vanaf een groot ponton op het water.

Kijk voor meer informatie over de alternatieve vaarroute, exacte brughoogtes en bedientijden op www.vaarweginformatie.nl. Kijk voor meer informatie over de wegverbreding A9 op het Online Bezoekerscentrum SAA.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -