Roel Schippers aan hoofd van DAB Vloot

0
Roel Schippers. (foto MDK)

Roel Schippers is de nieuwe directeur van DAB Loodswezen. Op 1 augustus begint hij bij het onderdeel van het Vlaams agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK). Daar werken circa 430 mensen. 

De Vlaamse minister Lydia Peeters van Mobiliteit en Openbare Werken roemt Schippers’ ervaring in binnen- als buitenland. “Die ervaring zal hij ten volle kunnen inzetten in deze uitdagende functie. Ik wens hem alvast veel succes en kijk uit naar de goede samenwerking.”

Een eer

Nathalie Balcaen, administrateur-generaal van MDK voegt daaraan toe: “Met Roel Schippers hebben we de juiste man op de juiste plaats. Hij is geen onbekende voor het Loodswezen en kent dus de werking, de collega’s en de uitdagingen waar de dienst voor staat.”

Roel Schippers zegt zegt: “Ik vind het een eer om met de hele ploeg van het Loodswezen te mogen samenwerken. Dit is een uitdaging waar ik met veel enthousiasme aan begin.”

Boorplatforms

Roel Schippers (1965) begon in 2018 aan de opleiding als multivalente zee-en kanaalloods. Daarvoor werkte hij 25 jaar voor Diamond Offshore Drilling, een Amerikaanse drilling contractor voor de kust van Brazilië. De laatste vijftien jaar was hij kapitein/oil installation manager van verschillende boorplatforms. Daar gaf hij leiding aan 165 man en was hij verantwoordelijk voor de dagelijkse operaties en veiligheid van de installatie en het personeel aan boord.

Schippers heeft een passie voor klassieke houten zeiljachten. In zijn vrije tijd klust hij in zijn houtbewerkingsatelier of wiedt hij onkruid in de tuin. Daarnaast spendeert hij veel tijd op de tennisclubs in Limburg en coacht hij zijn zoon Emiel tijdens tennistoernooien. Roel is getrouwd met Margret, een Nederlandse jeugdrechter. Hij heeft drie kinderen en twee kleinkinderen.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.