Lezing over opkomst en ondergang van Scheepswerf De Liesbosch

0
Een tewaterlating in 1966.

Op zaterdag 8 februari houdt Peter Sprangers bij Museumwerf Vreeswijk een lezing over Scheepswerf en Machinefabriek De Liesbosch. De historicus van Stichting Historische Kring Tolsteeg Hoograven (HKTH), vertelt aan de hand van talloze oude foto’s over de opkomst en de teloorgang van deze roemruchte werf in nieuwegein.

Scheepswerf en Machinefabriek De Liesbosch heeft bestaan van 1903 tot 1989 en had meer dan 600 mensen in dienst. De werf was onder andere goed voor de nieuwbouw van tallozen vracht- en tankschepen, sleepboten en schepen voor de internationale baggerbranche.

Het programma

13.00 – 13.30 uur         Ontvangst bezoekers in het Theehuys
13.30 – 14.15 uur         Lezing “Scheepswerf en Machinefabriek De Liesboschdoor Peter Sprangers in de Expositieruimte
14.15 – 14.45 uur         Pauze
14.45 – 15.30 uur         Vervolg van de lezing in de Expositieruimte

Historische vereniging

De HKTH is een actieve historische vereniging die over een groot archief aan oude foto’s beschikt. Bezoekers die in het bezit zijn van foto’s van De Liesbosch of een model van een schip dat daar is gebouwd, mogen dat meenemen. Foto’s worden ingescand bij de Museumwerf.

Aanmelden

De toegang is 5 euro per persoon (inclusief een kopje koffie/thee). Geïnteresseerden kunnen reserveren via museumwerf@museumwerf.nl. Het adres is Wierselaan 113 in Nieuwegein.

Kijk voor meer info op www.museumwerf.nl.

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.