Kaarsjesvaart door Vreeswijk

0
(foto Museumwerf Vreeswijk)

Het zijn de donkere dagen voor Kerst… Ook de tijd van gezelligheid en kaarslicht. In december pakt Vreeswijk weer uit met kerstbomen en feestelijke verlichting. Het oude schippersdorp laat zich het beste vanaf het water bewonderen. Dat kan met de Kaarsjesvaart!

Van 12 tot en met 16 december kun je ’s avonds mee met de fluisterstille rondvaartboot van Museumwerf Vreeswijk. Dat betekent dat er ook gevaren wordt op woensdagavond 14 december tijdens Kaarslicht-in-Vreeswijk. Tijdens dat evenement is de straatverlichting gedoofd en verlichten tienduizenden kaarsjes en waxinelichtjes het dorp.

Verlichte schepen in Museumhaven

De kaarsjestocht duurt ongeveer 20 minuten. Inschepen kan langs de lage loswal aan de Dorpsstraat naast de Oranjebrug. Een plekje aan boord boeken kan via www.museumwerf.nl. Meevaren kost 5 euro voor volwassenen en 3 euro voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

Museumwerf Vreeswijk doet zelf ook mee met Kaarslicht-in-Vreeswijk. In het behaaglijk warme Theehuys zijn diverse optredens, op en rond het werfterrein zijn kampvuren en de historische schepen in de Museumhaven zijn sprookjesachtig verlicht – net als de minischeepjes van Varende Modelbouw Club ’t Anker.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.