Lange kolk bij Lith is weer open

0
(foto Rijkswaterstaat)

De werkzaamheden aan de Prinses Máximasluis bij Lith zijn vandaag (29 januari) afgerond. Er wordt weer geschut en de eerste schepen hebben daar inmiddels gebruik van gemaakt.

De lange kolk was vanaf 24 juli 2019 gestremd. De deurscharnieren van zowel het bovenhoofd als benedenhoofd moesten worden hersteld. Dit kon niet tegelijk omdat voor deze werkzaamheden de sluisdeuren eruit gehesen worden. Eén set deuren moet erin blijven in verband met de waterkering van de Maas.

De vervanging is gecombineerd met andere werkzaamheden, zoals het verven van de deuren en het vervangen van het houtwerk. Ook is er weer stortsteen in de kolk geplaatst. Die stortsteen is nodig omdat dit de bodem van de sluis beschermd tegen verder uitdiepen door de stroming van het water.

Sluis Weurt

Schepen die zijn aangewezen op de lange kolk, moest tijdens de werkzaamheden via sluis Weurt varen. Deze omleiding is nu niet meer nodig.

In Weurt worden dit jaar de hijskabels van de hefdeuren vervangen. Wanneer dat zal gebeuren, maakt Rijkswaterstaat later bekend.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.