Reinigen en optimaal rein houden van de ABC-motoren voor minder slijtage

0
(foto's Den Hartog)

ADVERTORIAL

Het containerschip Caronia van Heuvelman uit Gorinchem wordt voortgestuwd door 2 ABC-motoren type 6MDZC. Deze motoren hebben inmiddels meer dan 40.000 uur gedraaid, zonder revisie. Vanaf de ingebruikname draaien deze motoren op een conventionele minerale SAE 30-motorolie. De motoren draaien 4.000 uur per jaar en met een minimaal verbruik.

Met deze conventionele minerale SAE 30-motorolie bleek er sprake te zijn van roetopbouw en werden de motoren inwendig zwart, met kans op slijtage tot gevolg. Vanaf januari 2018 is daarom op advies van Den Hartog BV overgeschakeld op Mobilgard ADL 30. Dit is een anti-lak olie met een sterk reinigend vermogen, specifiek doorontwikkeld voor medium-speed motoren in de marine.

De onderstaande foto’s van januari 2018 en juni 2019 zijn het bewijs van het groot reinigend vermogen van de Mobilgard ADL 30. Door het schoonhouden van de motor zal er minder interne slijtage optreden waardoor onderhoudsmomenten zoals revisie langer kunnen worden uitgesteld. Familie Heuvelman geeft aan zeer tevreden te zijn met dit product.

Aanbeveling

Op basis van de motorinspecties van januari 2018 en juni 2019 is het advies van Den Hartog BV aan familie Heuvelman het gebruik van Mobilgard ADL 30 in de ABC motoren voort te zetten, omdat deze olie de motoren goed schoon houdt.

www.denhartogbv.com

 

 

 

 

 

 

foto’s ABC Caronia, januari 2018

 

 

 

 

 

 

Foto’s ABC Caronia, juni 2019 – Mobilgard ADL 30

 

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.