- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsHavens Bovenrijn digitaliseren ook bulkstromen

Havens Bovenrijn digitaliseren ook bulkstromen

- Advertentie -

Delen

De negen binnenhavens aan de Boven-Rijn gaan hun samenwerking in het kader van het Europese RPIS-project intensiveren. Ze presenteerden hun plannen onlangs in Mannheim.

Voor hun grensoverschrijdende samenwerking ontvangen de havens van Weil, Straatsburg, Kehl, Karlsruhe, Ludwigshafen, Mannheim, Mulhouse, Colmar en de Zwitserse havens subsidie uit het Europese INTERREG-fonds. Ze hebben een internetplatform voor verkeersmanagement ontwikkeld: het Rhein-Ports Informationssysteem RPIS.

De focus lag de afgelopen jaren op het efficiënter maken van de containerafwikkeling op de Boven-Rijn. Vanaf nu wordt ook droog en nat bulkgoed in het systeem geïntegreerd. Verder willen de havens de riviercruisevaart erin opnemen.

RPIS 4.0

Het nieuwe initiatief draagt de naam RPIS 4.0 Smart Community System for Upper Rhine Ports. Het moet een bijdrage leveren aan het versterken van de binnenvaart op de Boven-Rijn.

De looptijd van het project bedraagt 36 maanden. De investering bedraag bijna 1,4 miljoen euro. Daarvan is de helft afkomstig van de EU.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -