- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsKoning bezoekt botenbouwer in Meppel

  Koning bezoekt botenbouwer in Meppel

  - Advertentie -

  Delen

  Koning Willem-Alexander was woensdagmiddag 17 januari in Meppel. In het kader van zijn werkbezoek aan Port of Zwolle bezocht hij onder meer Alumax Boats (foto), bouwer van aluminium boten en watertaxi’s.

  Tijdens het werkbezoek sprak de koning op twee locaties met ondernemers over hun samenwerking met Port of Zwolle… op het gebied van circulariteit, veranderende vervoerstromen, economische ontwikkeling en bestuurlijke samenwerking. De koning startte zijn bezoek bij Alumax Boats en vervolgde zijn weg per watertaxi naar het Fieldlab Circulair Ondernemen.

  Kroon op het werk

  “Het was een enorme eer om de koning te mogen ontvangen in Port of Zwolle”, zei Jeroen van den Ende, CEO van Port of Zwolle, na afloop van het bezoek. Port of Zwolle is het gezamenlijke havenbedrijf van de gemeenten Zwolle, Kampen en Meppel.

  Hij vervolgt: “Het is een kroon op ons werk. In de afgelopen jaren groeide Port of Zwolle, mede door de inzet van ondernemers, overheid en kennisinstellingen. We bereikten veel door samen te werken. Ik durf wel te zeggen dat samenwerking in het DNA van Port of Zwolle en regio Zwolle zit. Dat zagen we ook vandaag. Samenwerking met ondernemers en overheid. Zonder hen hadden we deze dag niet kunnen organiseren. Daar ben ik trots op.”

  Strategische ligging

  “Port of Zwolle werkt binnen de Regio Deal Regio Zwolle aan het nog beter benutten van de strategische ligging en het versterken van het investeringsklimaat”, aldus burgemeester Richard Korteland van Meppel. “Deze samenwerking ontwikkelen we door met steun vanuit het Rijk en Europa.”

  Een eerdere aanvraag van Regio Deal Regio Zwolle gaf Port of Zwolle de kans zich te ontwikkelen naar een circulaire hub voor logistieke bedrijvigheid. Nu is er opnieuw een aanvraag ingediend om bedrijven in de regio toekomstbepalend te maken, de arbeidsmarkt te versterken en de woon-, werk- en leefomgeving gezond en klimaatbestendig te maken

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -