- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsKoning komt in Drechtsteden kijken bij maritieme maakindustrie

  Koning komt in Drechtsteden kijken bij maritieme maakindustrie

  - Advertentie -

  Delen

  Koning Willem-Alexander brengt donderdagochtend 25 januari een werkbezoek aan de maritieme maakindustrie in de Drechtsteden. Het bezoek staat in het teken van innovatie, verduurzaming en schaarste aan geschikt personeel.

  De koning wordt vergezeld door met minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat Na een introductie over de regio Drechtsteden krijgen ze een rondleiding bij Koedood Marine Group in Hendrik-Ido-Ambacht. Het bedrijf is gespecialiseerd in scheepsmotoren en verduurzaming van schepen met hybride, elektrische en waterstof-aandrijving. Vervolgens gaat het gezelschap naar Holland Shipyards Group in Hardinxveld-Giessendam, onder meer bekend van elektrische en waterstof aangedreven schepen waaronder veerponten. Na een rondleiding daar volgt een gesprek met vertegenwoordigers uit de scheepsbouw.

  Maritieme maakindustrie

  De maritieme maakindustrie en het Rijk hebben vorig jaar maatregelen aangekondigd voor versnelling van de energietransitie, bescherming tegen hoogwater en het waarborgen van economische en militaire veiligheid. In 2024 en 2025 investeren ze samen 60 miljoen euro extra in innovatieve scheepsbouw.

  De Nederlandse maritieme sector bestaat uit verschillende onderdelen zoals de havens, zee- en binnenvaart, scheepsbouw, offshore, waterbouw en maritieme dienstverlening. De maritieme sector zorgt voor circa 7 procent van het bruto binnenlands product en 6 procent van de werkgelegenheid in.

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -