- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsSluis Panheel nu helemaal gestremd

Sluis Panheel nu helemaal gestremd

- Advertentie -

Delen

Sinds woensdagavond 17 januari is de oude kolk van sluis Panheel gestremd. Aangezien de nieuwe kolk al sinds het najaar van 2022 buiten bedrijf is, betekent het dat de scheepvaart helemaal geen gebruik meer kan maken van deze sluis in het Kanaal Wessem-Nederweert.

In zowel de boven- als benedendeuren van de oude kolk is scheurvorming ontstaan. “Deze is aan de bovendeuren inmiddels zodanig dat woensdagavond besloten is om vanwege veiligheid de kolk niet meer te gebruiken”, licht Rijkswaterstaat toe. De vaarwegbeheerder hield deze ontwikkeling al in de gaten en blijft de deuren monitoren.

Omvaren

De nieuwe kolk van sluis Panheel is sinds 30 september 2022 gestremd vanwege kapotte drijvende bolders. Rijkswaterstaat bekijkt welke maatregelen genomen kunnen worden om (één van) de kolken weer te kunnen gebruiken. Tot die hersteld is moeten schepen omvaren via Sluis Empel (bij Den Bosch).

De huidige beschikbare omvaarroutes zijn via het Maximakanaal en de Zuid-Willemsvaart of via het kanaal Briegden-Neerharen en de Zuid-Willemsvaart.

Delen

- Advertentie -

Meer

1 reactie

  1. Scheepvaart weer het kind van de nalatigheid R.W.S. ONVOORSTELBAAR EN SCHANDALIG. De hoeksteen van de economie word zo regelmatig in financiele nood gebracht. DANK U

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -