- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsKetelbinkie PvdA... De haven is van iedereen

Ketelbinkie PvdA… De haven is van iedereen [INGEZONDEN]

- Advertentie -

Delen

De plannen voor de Maashaven van PvdA-raadslid Kevin van Eikeren sloegen bij mij in als een bom. En dan nog zeggen dat er met de bewoners was overlegd? Of wist dit raadslid niet dat er ook bewoners op de binnenschepen verblijven? Nooit een studie gedaan hoe Rotterdam groot is geworden?

Ik ben een geboren Rotterdamse schippersdochter, inmiddels een stuk ouder en varende en teleurgesteld hoe Rotterdam met zijn binnenschippers omgaat. Het beeld Zadkine is een goed voorbeeld dat een hart s uit de stad is gehaald tijdens de oorlog. Nou, ik voel mij nu ook zo: dat het hart wordt weggehaald voor de binnenschipper.

Vraag mij ook af of de schipper nog rust heeft, als de Maashaven wordt gedempt. Wij moeten ons nu al behelpen met de weinige ligplaatsen. Die haven is van ‘iedereen’, wordt op Twitter geroepen door dit raadslid. Dat raakt kant noch wal; wie zeg dat ‘iedereen’ deze haven gedempt wil hebben?

Er zijn voor ‘iedereen’ al heel veel havens afgestaan. Genoeg havens om op te noemen. De Rijnhaven is nog steeds een lege toestand en de plannen zijn dat hier voor ‘iedereen’ een

jachthaven voor gefortuneerden wordt gerealiseerd. De Leuvenhaven was altijd een haven van ‘iedereen’, maar is inmiddels een haven voor alleen oude en recente vaartuigen met vergunning. Dus ‘iedereen’ met vergunning die door een commissie wordt goedgekeurd.

De Zalmhaven die is voor ‘iedereen’ gedempt. Want ‘iedereen’ wilde een parkeerplek zo dicht mogelijk bij de stad.

Zo kunnen we verdergaan: havens als Spoorhaven, Binnenhaven, Entrepotdok, Persoonshaven, het Boerengat, de Noordereiland Zuidoost-ligplaatsen… allemaal ontnomen aan de binnenvaart.

Dan hebben we nog het project M4H (merwe4haven): de Merwehaven voor bewoning, want al die oude loodsen trekken alleen rottigheid aan. In de Merwehaven liggen voornamelijk tankers en bulkschepen in de wacht. Als deze ligplaatsen verdwijnen, wat gaan deze dan weer voor alternatief krijgen?

Hoe langer ik er over denk dat het van ‘iedereen’ is, in de optiek van dit raadslid, hebben de binnenschepen geen recht meer. Het is om je te schamen, PvdA: er zijn schepen onderweg naar Rotterdam en de bemanning is vrolijk om in hun thuishaven te mogen verblijven in het weekend of door de week. Leg dan eens aan ‘iedereen’ uit dat de binnenvaart ook een plekje moet hebben om hun sociale bezigheden te kunnen uitvoeren. Dan bent u er voor ‘IEDEREEN’.

Van het Havenbedrijf Rotterdam hoeven wij niks te verwachten; de ligplaatspontons zijn voor onderhoud zijn weggehaald en liggen al 21 maanden zonder onderhoud in de omgeving van havennummer 380. Er is dus niks ondernomen.

Maar de afwezigheid van die pontons en de daaraan normaliter liggende schepen komt dit raadslid wel goed uit bij het ‘aantonen’ dat er steeds minder schepen gebruik zouden maken van de haven.

De PvdA is ondertussen onbereikbaar, reageert niet op mails. Hopelijk dat op deze manier de boodschap overkomt.

Doortje Grooten,
bestuurslid ASV

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -