- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsKeerschuif Ravenswaaij dicht om hoogwater

Keerschuif Ravenswaaij dicht om hoogwater

- Advertentie -

Delen

Rijkswaterstaat heeft vanwege de verwachte hoogwaterstand vanochtend (10 maart) om 07.00 uur de keerschuif bij Ravenswaaij gesloten. De scheepvaart moet nu gebruik maken van de naastgelegen Prinses Marijkesluis. Duwvaart dient te ontkoppelen zodra de schutsluis in gebruik is.

De keerschuif sluit om het achterland tegen overstroming te beschermen. Op basis van de verwachte waterstanden kan de sluiting twee tot vier dagen duren. De langeretermijnverwachting is echter onzeker, waardoor er een kleine kans is dat het langer gaat duren. De scheepvaart wordt dan op de hoogte gesteld.

Hoogwater

De keerschuif bij Ravenswaaij sluit bij een hoogwaterstand van 4,90 meter boven NAP. De Prinses Marijke-schutsluis treedt in werking vanaf 5 meter boven NAP. Met het sluiten van de kering beschermt Rijkswaterstaat het gebied langs het Amsterdam-Rijnkanaal tussen de Lek en de Waal (tussen Ravenswaaij en Tiel) tegen het hoge water.

 Wachttijden

De sluis van het stuw- sluiscomplex Driel in de Nederrijn is sinds zondag 8 maart gesloten. Het complex wordt op dit moment gerenoveerd waardoor schepen ook niet onder de schuiven door kunnen varen. Het Amsterdam-Rijnkanaal is een van de omvaarroutes. Nu ook de keerschuif Ravenswaaij dicht gaat, kunnen de wachttijden bij de Prinses Marijkesluis door extra scheepvaart aanbod oplopen.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -