- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsKamervragen over onderzoek naar bijmengen FAME

Kamervragen over onderzoek naar bijmengen FAME

- Advertentie -

Delen

Mahir Alkaya wil dat het onderzoek naar de risico’s van bijmenging van FAME aan brandstof ook rekening houdt met de praktijk en het kwaliteitsgehalte van de biobrandstoffen. Daarvoor is veldonderzoek nodig. Het SP-Kamerlid heeft daarover vragen gesteld aan staatssecretaris Steven van Weyenberg van Infrastructuur en Waterstaat.  

Alkaya, die eerder dit jaar door een gezamenlijke motie met Roelof Bisschip van de SGP, zelf de aanzet gaf tot het onderzoek, verwijst onder andere naar een artikel uit deze krant (ASV kraakt FAME-onderzoek; geen oog voor de praktijk) over de kritiek die de ASV op 2 oktober uitte op het onderzoek. Het Kamerlid was zelf aanwezig bij de vergadering van de schippersvereniging.

Betrokken

De ASV klaagde onder meer dat zij niet betrokken is bij het onderzoek. Alkaya vraagt aan de staatssecretaris of dat klopt: “Kunt u aangeven op welke wijze, en vanaf welk moment de binnenvaartschippers zijn betrokken bij het uitgezette onderzoek?”

De SP’er checkt ook of het klopt “dat het onderzoek door NEN zich hoofdzakelijk heeft beperkt tot deskresearch”. Hij vindt dat tijdsdruk door de naderende invoeringdatum “geen argument mag zijn om de scope van dit door de Kamer gevraagde onderzoek smal te houden.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -