- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsAanvaring op Maas

Aanvaring op Maas

- Advertentie -

Delen

Gisteravond (woensdag 13 oktober) heeft omstreeks 20.30 uur een aanvaring plaatsgevonden ter hoogte van de veerstoep tussen Kessel en Beesel. Eén persoon is daarbij licht gewond geraakt. Dat meldt Veiligheidsregio Limburg-Noord.

Het ging om een tanker geladen met zwavelzuur en een motorschip met rollen draadstaal. De brandweerkorpsen van Beesel-Reuver, Kessel en Venlo rukten met meerdere voertuigen en een boot uit. Ook de politie, Rijkswaterstaat en een ambulance waren snel ter plaatse.

Geen lekkage

De adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer heeft metingen verricht bij schip met zwavelzuur. Daaruit bleek dat er geen lekkage was. Het schip is hierop door de brandweer vrijgegeven zodat ook de overige hulpdiensten aan boord konden. Rond 23.00 uur gaf de brandweer het sein ‘incident meester’.

Vervolgens droeg de brandweer het incident over aan Rijkswaterstaat, die de verdere afwikkeling verzorgt. Over de oorzaak van de aanvaring is nog niets bekend. De politie onderzoekt die nog.

Stremming

De Maas werd in beide richtingen gestremd, de veerdienst tussen Kessel en Beesel stilgelegd. Naar verwachting mogen andere schepen vanaf 08.00 uur de locatie onder begeleiding van Rijkswaterstaat passeren.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -