Werkboek maakt nieuwe werknemers wegwijs in de binnenvaart

0

Met het werkboek Instappen in de binnenvaart kunnen nieuwe werknemers in de branche snel hun weg vinden. Binnenvaartbrancheorganisaties Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart (CBRB) en Koninklijke BLN-Schuttevaer (BLN) lanceren het werkboek deze week.

Het werkboek bevat handige informatie voor werknemers in het begin van hun nautische carrière. Het werkboek begint al op school. Het geeft jonge mensen een opstap naar werken in de binnenvaart. Wat komt er kijken bij het werk in de binnenvaart? Hoe solliciteer je? Hoe bereid je je voor op je eerste werkdag? En als ze ingestapt zijn, vinden ze nuttige informatie over ontwikkelingsmogelijkheden, handvatten voor gesprekken met leidinggevenden, een checklist om te kijken hoe goed de baan bij hem of haar past.

Ook handig voor werkgevers

Niet alleen voor beginnende werknemers is dit werkboek te gebruiken, ook voor werkgevers bevat het handige onderdelen om het gesprek aan te gaan met werknemers. ‘Boeien en binden’ hebben werkgever en werknemer samen in de hand. Hoe stimuleer je het gesprek tussen werkgever en werknemer? En komen in deze gesprekken de belangrijke zaken aan de orde?

“Het gaat in elke relatie, ook die van werkgever-werknemer, om ‘elkaar leren kennen’”, lichten CBRB en BLN toe. “Een goede kennismaking legt de basis voor een goede en langdurige samenwerking.”

Alle hens aan dek

De brancheorganisaties hebben dit werkboek gemaakt naar aanleiding van ‘Alle hens aan dek’. “In dit arbeidsmarktprogramma investeren we sectorbreed in de arbeidsmarkt van de binnenvaart. De sector heeft te kampen met een krappe arbeidsmarkt. We zoeken samen naar wegen om de sector breed te presenteren en om nieuwe werknemers te boeien [voor] en binden aan de binnenvaart.”

De brancheorganisaties hopen dat het werkboek veel gebruikt gaat worden. Ze verwachten dat instappen in de binnenvaart ermee gemakkelijker wordt. “Goed voorbereid aan je baan beginnen vergroot de kans op blijven in de binnenvaart!”

Klik hier om het werkboek te downloaden.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.