Jooren en Pure Blue in KVK Innovatie Top 100

0
Het overzicht met de hele top 100. (foto KVK)

Twee leveranciers aan de binnenvaart staan in de KVK Innovatie Top 100. Het gaat om Jooren Scheepsschroeven op plaats 8 en Pure Blue Water op plek 34.

Jooren Scheepsschroeven staat op de 8e plaats in de 16e KVK Innovatie Top 100. De bekendmaking was op 2 februari, toevallig de 63e verjaardag van het bedrijf uit Dordrecht. De Kamer van Koophandel publiceert jaarlijks deze ranglijst met 100 concrete innovaties in het Nederlandse midden- en kleinbedrijf.

Jooren verdient zijn hoge notering met de Groene Schroefrand. Die scheepsschroef met een rand die in een schuine hoek geslepen is, zorgt voor een lager brandstofverbruik dan met andere scheepsschroeven. Bijkomend voordeel is dat de schroef hierdoor ook minder geluid produceert.

Pure Blue Water

Ook Pure Blue Water staat in de KVK Innovatie Top 100. Het bedrijf uit Kapellebrug, in de binnenvaart vooral bekend van de oplossingen voor de riviercruisevaart verdiende zijn 34e plaats met de MicroPack Generation, een modulair, compact en hightech systeem dat alle stoffen uit afvalwater verwijdert.

Piepschuim uit paddenstoelen

Grown.bio uit Heerewaarden veroverde de eerste plaats. Het bedrijf ontwikkelde een duurzaam alternatief voor piepschuim. Dat laat het groeien uit de wortels van paddenstoelen, mycelium, op een ondergrond van landbouwafval. Vodde uit Tilburg won de KVK Impact Award. Deze jonge sokkenfabrikant geeft oud textiel een nieuw leven door er allerlei soorten kwaliteitssokken van te maken.

Succesvolle innovaties

De KVK Innovatie Top 100 geeft een goed beeld van de innovatieve kracht van het mkb op dit moment. Noord-Holland is met 22 bedrijven het best vertegenwoordigd, gevolgd door Zuid-Holland met 20 en Noord-Brabant met 17 bedrijven. Na de creatieve sector (23 innovaties) is een groot deel van de innovaties afkomstig uit de voedingsmiddelenindustrie (13) en de zorgsector (13). Alle innovaties zijn beoordeeld op hun impact voor de samenleving en branche, originaliteit, verkrijgbaarheid, gerealiseerde omzet en groeipotentie.

 

 

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.