- Advertentie -
- Advertentie -
HomeRubriekWereldschepenGroenvoer op zee

Groenvoer op zee

- Advertentie -

Delen

Rubriek over bijzondere schepen, verzorgd door vereniging World Ship Society Rotterdam.

Berge Bulk is met 74 schepen en 13 miljoen DWT een van de grotere drogebulkrederijen. Veel van hun schepen zijn vernoemd naar bergen, zoals deze Berge Zugspitze is vernoemd naar de hoogste berg van Duitsland. De top is 2.962 meter en ligt in Zuid-Beieren, vlak bij de grens met Oostenrijk. Een bekend schip van Berge Bulk, maar niet naar een berg vernoemd, is de Berge Stahl, die bijna dertig jaar op Rotterdam voer. De goed onderhouden mastodont is still going strong en vervoert de laatste jaren Braziliaans ijzererts naar China.

De Berge Zugspitze kwam met Braziliaans ijzererts naar Rotterdam. Het werd geladen in
Tubarão, wat haai betekent.

Daarnaast vervoert het schip nog iets heel bijzonders: groenvoer. In een minikwekerij met hydrocultuur kweekt men amsoi kool, paprika, tomaten, peterselie, koriander en andere kruiden. Die kunnen dan midden op de oceaan vers geserveerd worden.

Gesteund door de rederij werd de kwekerij door de bemanning geïnstalleerd; ze onderhouden de groente in hun vrije tijd.

Berge Bulk werd in 2007 opgericht door James Marshall toen hij twaalf bulkcarriers kocht van BW (Bergesen Worldwide) Singapore dat in 2003 het Noorse Bergesen had overgenomen.

De Berge Zugspitze van 300 bij 49 meter heeft een DWT van 211.182 ton en kwam in 2016 onder de pseudo-Engelse vlag van het Eiland Man in de vaart. Douglas is de haven van registratie.

De geregistreerde eigenaar is de Berge Zugspitze Company Incorporated te Majuro (Marshall Eilanden) en het technisch management wordt uitgevoerd door Berge Bulk Maritime Private Limited in Singapore. Berge Bulk Limited in Hamilton (Bermuda) is de zogeheten benificial owner en daar gaan dus ook de revenuen heen.

Tekst: Cees de Keijzer
Fotografie: Arjan Elmendorp
www.wssrotterdam.nl

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -