Damen levert twee schepen aan Arabische RAK Ports

0
De ceremonie aan boord van de Multi Cat Hobby.

Damen Shipyards Group heeft begin december twee nieuwe schepen geleverd aan RAK Ports (Ras Al Khaimah) uit in de Verenigde Arabische Emiraten. Het gaat om een Damen Multi Cat 1908 en een Stan Tug 1907.

De leveringen vonden plaats in de Ras Al Khaimah Cruise Terminal. De eerste klus van de Multi Cat, die Hobby gedoopt is, is het plaatsen van meer dan vijftig pontons voor een vuurwerkevenement op oudjaarsavond. Dan worden twee wereldrecordpogingen gedaan.

Sagr Port

De Hobby wordt vervolgens gebruikt voor algemene havenassistentie en onderhoudstaken. De Stan Tug, Hawk genaamd, zal zich bij de vloot in Sagr Port aansluiten, waar hij wordt ingezet voor het grote aantal duwbakken die momenteel actief zijn in Stevin Rock Harbour.

De Hawk en de Hobby vullen de RAK Ports-vloot aan die al bestond uit acht Damen Stan Tugs en Damen ASD Tugs, variërend van 9 tot 80+ ton trekkracht – waaronder één uit 1976.

Danielle Brand, dochter van Cliff Brand, de CEO van RAK Ports, was de doopvrouw van de Hobby. Gillian Robertson, de vrouw van RAK Ports’ havenmeester Kapitein Mike Magee, doopte de Hawk.

Multi Cat: Hobby
Stan Tug: Hawk

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in