Nieuwe desktopbrugsimulatoren bij STC Group

0

STC Group heeft begin december de laatste desktopbrugsimulatoren geïnstalleerd. Studenten van het mbo Maritiem & Techniek kunnen nu op de locaties Katwijk, Stellendam en aan de Lloydstraat in Rotterdam, in totaal op 46 desktopbrugsimulatoren werken.

Dankzij de desktopsimulatoren kan er individueler en praktijkgerichter les worden gegeven aan studenten van de maritieme opleidingen.

Eenvoudig manoeuvreren

Studenten kunnen er met meerdere tegelijk mee werken. De nieuwe simulatoren passen volgens de STC Group bij “eigentijds en toekomstbestendig onderwijs”.

Projectmanager Joep Bonten legt uit dat iedere simulator beschikt over drie schermen voor ECDIS, radar en een buitenbeeld met instrumenten. De student kan door middel van een aparte box, met onder andere telegraaf- en roerhendels, eenvoudig met het schip manoeuvreren. “Bovendien kan een student via een hoofdtelefoon over een gesimuleerde VHF-radio communiceren met de docent en andere studenten.”

De desktopsimulatoren zijn geleverd en geïnstalleerd door Wärtsilä Voyage Limited, de winnaar van de Europese aanbesteding. De aanschaf en installatie van deze nieuwe simulatoren is uitgevoerd vanuit het project Samen Sterk voor de Toekomst op Rotterdam-Zuid.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.