- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsFairplay bestelt twee slepers bij Damen

Fairplay bestelt twee slepers bij Damen

- Advertentie -

Delen

Fairplay Towage Group, een van Europa’s grootste sleepdienstaanbieders, heeft een order geplaatst bij Damen Shipyards voor de levering van twee sleepboten.

Eén ervan is een ASD Tug 2813, de andere is een sleepboot uitgerust met azimuth hekaandrijvingen en een bollard pull van 60 ton. Deze laatste aanwinst zal worden uitgerust met een achterlier voor offshore slepen. De ASD Tug 2813 heeft een boldertrek van meer dan 80 ton voor havenassistentie.

Vloot uitbreiden en verjongen

Eind 2023 leverde Damen ook al een ASD 2813 aan Fairplay. Het sleepbedrijf is voortdurend bezig met het uitbreiden en verjongen van zijn vloot. Als de twee nieuwe aanwinsten eind dit jaar worden opgeleverd, komt het totaalaantal Damen-schepen in de vloot uit op dertien.

“Dit contract is bijzonder voor Damen”, zegt salesmanager Joschka Böddeling. “We hechten veel waarde aan de diepgaande relatie die we de afgelopen jaren met Fairplay hebben opgebouwd. We zijn ongelooflijk blij dat deze belangrijke klant bij ons is teruggekomen met hun nieuwste eisen en dat we, ondanks de hevige concurrentie, erin zijn geslaagd hen te overtuigen van de voordelen van ons voorstel.”

IJsklasse

Arkadiusz Ryz, directeur van de offshore-divisie bij Fairplay Towage, zei bij de ondertekening van de contracten: “Toen we onze overnameplannen overwogen, waren we op zoek naar moderne sleepbootontwerpen met uitstekende ijsklassecapaciteiten om onze vloot te versterken en te verjongen. Dit is precies wat we hebben gevonden in het voorstel van Damen.”

“Eén van de boten zal worden uitgerust met een achterlier waardoor we een grote verscheidenheid aan diensten kunnen aanbieden. Ze zal een gat opvullen in onze line-up tussen onze havensleepboten zoals de Damen RSD Tug 2513 en onze Damen Shoalbuster 2711, de Fairplay-37. We hebben ook gemerkt dat onze klanten steeds meer vragen om een hoge boldertrek en daarom voegen we nog een nieuwbouwsleepboot met 80 ton-plus boldertrek toe aan onze vloot in de vorm van een Damen ASD Tug 2813.”
Beide slepers worden uitgerust met een nabehandelingssysteem zodat ze voldoen aan IMO Tier III.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -