- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsColors for Peace komt naar Binnenvaartmuseum

Colors for Peace komt naar Binnenvaartmuseum

- Advertentie -

Delen

Zaterdag 9 april is Colors for Peace te gast op de René Siegfried. De ambassadeur van de organisatie voor Nederland, Myriam Kruisheer-Orlega, geeft een workshop voor kinderen van 3 tot 16 jaar.

Colors for Peace is een non-profitorganisatie die kinderkunst internationaal promoot. Er wordt gewerkt om de volwassenen van morgen bewust te maken van de logica om oorlog en verdeeldheid van volkeren te verwerpen.

Kinderkunst voor vrede

Colors for Peace werkt met kinderen over de hele wereld aan ’s werelds grootste collectie kinderkunst. Kinderen tekenen hun eigen visie op vrede. De tekeningen worden opgeslagen in een depot in Italië. Uit de gehele collectie worden regelmatig wisselende tentoonstellingen samengesteld voor exposities wereldwijd. Op deze manier draagt Colors for Peace bij aan bewustwording voor het belang van vrede.

Zeker in deze tijd is ook in Nederland het belang van een dergelijke organisatie duidelijk, vindt Vereniging De Binnenvaart. Daarom ontvangt zij CVolors for Peace op de René Siegfried. Die is 9 april geopend van 10.00 tot 16.00 uur.

Museumbezoek

Alle kinderen zijn van harte uitgenodigd om mee te komen werken aan dit project. Volwassenen kunnen zich intussen amuseren in het Binnenvaartmuseum, op eigen gelegenheid of met een rondleiding van een deskundige gids. De toegang is gratis, Vereniging De Binnenvaart zorgt voor papier en kleurpotloden.

De René Siegfried ligt in het Wantij bij De Biesboschhal. Adfres: Werf van De Biesbosch 94 in Dordrecht.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -