- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBasisscholen starten weer; ook internaten gaan open

Basisscholen starten weer; ook internaten gaan open

- Advertentie -

Delen

Op 11 mei gaan de schippersinternaten, net als de basisscholen, weer open. Stichting Meander-Prokino heeft de afgelopen periode met scholen overlegd over de mogelijkheden voor onderwijs op afstand in combinatie met de dagen dat kinderen naar school kunnen.

De internaten van Meander hebben gekeken hoe ze voor kinderen, ouders en medewerkers een gezonde leef- en werkomgeving kunnen creëren die voldoet aan de richtlijnen van de rijksoverheid om het risico op verspreiding te beperken.

Maatregelen

Meander is nog aan het inventariseren of alle negen internaten aaneengesloten open mogen en of de kinderen elke dag naar school gaan. Het is ook nog maar de vraag of de internaten de kinderen allemaal op hetzelfde tijdstip mogen ontvangen en hoe de medewerkers onderling afstand kunnen houden.

Kinderen met gezondheidsklachten mogen niet naar het internaat komen en er wordt extra aandacht besteedt aan hygiëne. De kinderen hoeven geen 1,50 meter afstand te houden van elkaar of van medewerkers. Verspreiding van het virus onder kinderen of van kinderen naar volwassenen komt namelijk minder vaak voor.

De medewerkers moeten deze maatregel nog wel hanteren in het contact met elkaar en ouders. Meander probeert zoveel als mogelijk met vaste medewerkers op de leefgroepen te werken. Volgens Stichting Meander-Prokino zal het voor iedereen even wennen zijn, maar hopelijk voelt het voor de kinderen snel weer als vanouds.

Prinses Margriet Internaat (foto Stichting Meander-Prokino)

Aan boord blijven

Ouders zijn net door middel van een nieuwsbrief geïnformeerd. “Het is een aparte situatie en het zal voor iedereen even omschakelen zijn. Normaal worden de kinderen opgehaald en drinken de ouders met elkaar nog een bak koffie. Nu zullen er vooral telefonische overdrachten plaatsvinden en moeten we elk bezoek goed inplannen. Ook wordt er afstand gehanteerd bij het wegbrengen van de kinderen. Het belangrijkste is dat kinderen de kans krijgen om fijn afscheid te nemen van de ouders als ze weer naar het internaat komen”, aldus Hetty Berendsen, directeur van de internaten van Meander.

Het is nog niet duidelijk hoeveel kinderen er naar de internaten komen. Sommige scholen kiezen er voor om les te geven op afstand en andere scholen willen dat de kinderen wel aanwezig zijn op school. “Sommige ouders kiezen ervoor om hun kinderen aan boord te houden als er scholing op afstand wordt gegeven. De kinderen die wel naar het internaat komen zijn natuurlijk welkom en het is fijn om te gaan werken aan de terugkeer.”

De nieuwe maatregelen gelden tot en met 2 juni. Mogelijk kunnen daarna ook de oudere kinderen weer naar het internaat, indien het voortgezet onderwijs ook weer – wellicht beperkt – van start gaat. In dat geval zullen de internaten nagaan welke aanpassingen er nodig zijn.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -