- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsKamervragen over sluiting schippersinternaten

Kamervragen over sluiting schippersinternaten

- Advertentie -

Delen

In de Tweede Kamer willen VVD, BBB en SGP voorkomen dat schippersinternaten moeten sluiten. Daniel Koerhuis en Jacqueline van den Hil (beiden VVD), Caroline van der Plas (BBB) en Chris Stoffer (SGP) hebben daarover vragen gesteld aan minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat en staatssecretaris Maarten van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Meander maakte deze maand bekend dat de locaties in Maasbracht, Nieuwegein, Lemmer en Terneuzen dichtgaan door een afnemend aantal bewoners en oplopende kosten. De Kamerleden spreken van grote impact op de schipperskinderen en willen weten wat de bewindslieden van de voorgenomen sluiting vinden. “Deelt u de mening dat opvanglocaties ook in de regio voor schipperskinderen belangrijk zijn?”

Kleinere locaties

Ze willen weten of dat voorkomen kan worden. “Klopt het dat de opvanglocaties voor het aantal schipperskinderen te groot zijn geworden? Klopt het dat de huidige, grote opvanglocaties zijn belast met een economisch claimrecht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport? Klopt het dat stichting Meander hierdoor niet kan verhuizen naar kleinere, passendere opvanglocaties?”
De Kamerleden suggereren dat stichting Meander daardoor is vastgelopen in procedures van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Ze stellen voor om een deel van de opbrengst van de verkoop van die huidige, inmiddels te grote gebouwen te gebruiken om “kleinere, passendere opvanglocaties te kopen waarop u eventueel opnieuw een nieuw economisch claimrecht kan leggen”.

Familiebedrijven

Tot slot willen Koerhuis, Van den Hil, Van der Plas en Stoffer weten of Harbers en Van Ooijen hun mening delen dat de binnenvaart belangrijk is voor de economie en dat de branche toegankelijk moet blijven voor familiebedrijven. “Deelt u de mening dat de sluiting van opvanglocaties in gemeentes voor schipperskinderen hiervoor moet worden voorkomen?”

Delen

- Advertentie -

Meer

1 reactie

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -