- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVanaf 21 mei weer normale bediening sluizen en bruggen

Vanaf 21 mei weer normale bediening sluizen en bruggen

- Advertentie -

Delen

De provincie Noord-Holland gaat vanaf 21 mei (Hemelvaartsdag) de bruggen en sluizen bedienen volgens de normale zomerbediening. Nu er voldoende bediencapaciteit is en de coronamaatregelen van het kabinet iets versoepeld zijn, worden de bruggen en sluizen ook weer voor de recreatievaart bediend.

Sinds 1 april werd de winterbediening verlengd en bruggen en sluizen beperkt bediend vanwege het coronavirus.

Normale bedientijden

Gewoonlijk gaat op 1 april het vaarseizoen in met de daarbij horende (zomer)bedientijden van bruggen en sluizen. Dit jaar voert Provincie Noord-Holland de zomerbediening pas in op 21 mei. Dat betekent ruimere bedientijden op zaterdag, zon- en feestdagen tot het einde van het vaarseizoen, op 1 november. Voor vaarwegen van andere vaarwegbeheerders kunnen afwijkende bedientijden gelden. Vanwege de veiligheid blijft het noodzakelijk om de RIVM maatregelen strikt na te leven. Ook op het water geldt de regel om anderhalve meter afstand te houden.

De openbare voorzieningen in de jachthavens blijven naar verwachting tot 1 juli gesloten. Eveneens is het voor de bediening van bruggen en sluizen belangrijk om conform de RIVM maatregelen te werken. Daarom wordt bij de centrale bedienposten ook minimaal anderhalve meter afstand gehouden.

Op lokaal bediende bruggen werkt de bedienaar alleen. De werkplek wordt na iedere dienst gereinigd en de aflossing van de dienst vindt buiten plaats, op gepaste afstand.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -