SAIL Amsterdam pas in 2025

0
(foto SAIL Amsterdam/Roel Vincken)

De kogel is door de kerk. Premier Rutte maakte op 21 april tijdens de persconferentie over het coronavirus bekend dat alle evenementen tot ten minste 1 september 2020 niet door kunnen gaan. Het is daardoor onmogelijk om SAIL Amsterdam te organiseren. Het maritieme evenement komt pas weer terug in 2025.

Deze beslissing hebben de gemeente Amsterdam, Port of Amsterdam, Provincie Noord-Holland en de bij SAIL betrokken partners genomen. Het spektakel op en rond het IJ vindt eens in de vijf jaar plaats.

Viering van 750 jaar Amsterdam

“Aan alle liefhebbers die reikhalzend naar SAIL hebben uitgekeken, vragen we begrip voor deze uitzonderlijke situatie” aldus Arie Jan de Waard, voorzitter Stichting SAIL Amsterdam. “Dank aan alle tall ships, het varend erfgoed, schippers, bemanningen, sponsoren, partners, vrijwilligers en het SAIL-team voor al hun ongelofelijke inzet en betrokkenheid. Samen met de gemeente Amsterdam gaan we hard aan het werk om SAIL in 2025 groots terug te laten keren.”

SAIL wordt in dat jaar één van de hoogtepunten in de viering van 750 jaar Amsterdam. Er zijn meer jubilea dan: de organisatie bestaat  vijftig jaar en het wordt  de tiende editie.

Andere prioriteiten

Het is volgens de organisatie niet met zekerheid te zeggen dat een groots evenement als SAIL volgend jaar wél veilig en verantwoord georganiseerd kan worden. Bovendien varen de buitenlandse tall ships volgens een jaren van tevoren vastgestelde planning en zijn ze daardoor niet automatisch beschikbaar op een ander moment.

Ook wil SAIL graag een vrij toegankelijk evenement blijven en daarbij is steun van partners en het bedrijfsleven nodig. Zij hebben aangegeven de komende periode hun prioriteiten elders te moeten leggen, maar wel graag mee te willen bouwen aan de jubileumeditie in 2025.

Boekingen

De organisatie van het evenement handelt de zaken met alle betrokkenen zorgvuldig af en er wordt contact opgenomen met alle particulieren en bedrijven die arrangementen hebben afgenomen. “We vragen alle betrokkenen om geduld en begrip voor deze uitzonderlijke overmachtssituatie. Voor vragen over boekingen is SAIL bereikbaar via [email protected].”

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.