ASV vraagt Rijkswaterstaat om veilige ligplaatsen aan Kanaleneiland

0
Het Amsterdam-Rijnkanaal bij Utrecht. (foto Adobe Stock)

Na klachten van schippers heeft de ASV Rijkswaterstaat gevraagd iets te doen aan de onveiligheid van de ligplaatsen aan het Kanaleneiland in Utrecht. De locatie aan het Amsterdam-Rijnkanaal is volgens de organisatie door twee oorzaken onveilig: “Vanwege de inbraken en vanwege de hoge snelheid waarmee (ook diepgeladen grote schepen) voorbij mogen varen.”

De ASV schrijft aan Rijkswaterstaat: “Graag zouden wij van u vernemen op welke wijze en binnen welk termijn u van deze ligplaats weer een echte ligplaats zou kunnen maken, en zo niet waarom niet.”

Inbraken

De aanleiding was een bericht van een schipper: “Mij is het laatste jaar opgevallen dat er weer meer inbraken zijn aan boord van de schepen die hier liggen. (…) Ik zie dat hier aan de kade geen enkele vorm van veiligheid voor ons is te vinden. Is het een idee voor ASV om eens te kijken voor maatregelen zoals camera’s die in verbinding staan met de meldkamer bijvoorbeeld? Het moet niet zo zijn dat hier geen enkele schipper zijn schip niet meer achter durft te laten om een weekend naar huis te kunnen. Zelfs wij zijn dit weekend maar aan boord gebleven.”

Een oproep op Facebook leverde de ASV tal van reacties op. Daaruit bleek dat veel schippers niet meer durven te overnachten op de ligplaatsen aan Kanaleneiland. Vandaar de vraag aan Rijkswaterstaat om iets te doen aan de onveiligheid.

 

 

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.