- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsSpeciaal vaccinatieprogramma voor zeevarenden

Speciaal vaccinatieprogramma voor zeevarenden

- Advertentie -

Delen

Half juni wordt in Nederland gestart met een Covid-19-vaccinatieprogramma voor zeevarenden. De vaccinatie gebeurt onder beheer van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR). Alle bemanningsleden op zeeschepen onder Nederlandse vlag of in Nederlands beheer komen in aanmerking.

Onder regie van het RIVM is de afgelopen maanden onderzocht of een afzonderlijke aanpak nodig is voor zeevarenden omdat ze vaak niet in de gelegenheid zij gebruik te maken van de reguliere vaccinatielocaties. Er bleek inderdaad een maatwerkprogramma nodig. Dat wordt uitgevoerd onder beheer van de KVNR. Het programma is tot stand gekomen in overleg met de Nederlandse overheid, de Vereniging van Waterbouwers, de Redersvereniging voor de Zeevisserij en vakbond Nautilus International.

Noodzaak erkend

KVNR-directeur Annet Koster zegt op de website van de vereniging: “We zijn als reders dankbaar dat de Nederlandse overheid de noodzaak erkent om zeevarenden via een maatwerk programma te vaccineren en ons het vertrouwen geeft om uitvoering te geven aan dit waardevolle vaccinatieprogramma.”

Voorzitter Marcel van den Broek van Nautilus International vult aan: “Als werknemersvertegenwoordiger hebben wij aandacht gevraagd voor de specifieke problemen van zeevarenden in coronatijd. De erkenning daarvan stemt ons verheugd en dankbaar.”

Janssen-vaccin

De zeelieden ontvangen het Janssen-vaccin. Daarvan is één inenting genoeg. Dat is belangrijk, aldus de KVNR, want de buitenlandse zeevarenden zijn doorgaans maar kort in Nederland: namelijk tijdens het verlof of om naar huis of naar een schip te reizen.

In totaal gaat het om bijna 50.000 Janssen-vaccins. Die worden vanaf half juni en in termijnen beschikbaar gesteld. De vaccinatie zal plaatsvinden in een aantal zeehavens en op Schiphol.

Delen

- Advertentie -

Meer

3 reacties

  1. Was overheid ook maar zo medewerkzaam om onze mannen van boord af te halen vorig jaar, sommige meer dan 9 maanden aan boord.

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -