- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVier bemanningsleden op tanker gearresteerd wegens vuurwapens

Vier bemanningsleden op tanker gearresteerd wegens vuurwapens

- Advertentie -

Delen

Donderdagavond 15 juni zijn vier mannen aangehouden op een binnenschip dat lag afgemeerd aan de Westkade in Sas van Gent. Ze waren in bezit van meerdere luchtdruk- en airsoft-wapens.

De arrestatie is uitgevoerd door leden van de Dienst Speciale Interventies (DSI). Rond 22.30 uur gingen zij aan boord van de Duitse tanker.

Eerder op de avond kwam bij de politie een melding binnen dat er mannen op het schip waren gezien met mogelijk “lange wapens”. Daarop schaalde de politie op en werd de DSI ingeschakeld. Leden van de Quick Reaction Force gingen aan boord en hielden vier bemanningsleden aan. Bij doorzoeking van het schip zijn vijf luchtdruk- en airsoft-wapens gevonden en in beslag genomen.

Politiehelikopters

Bij de actie van de politie werden drie politiehelikopters, leden van de DSI, meerdere politieagenten, een onderhandelaar, Belgische agent, leden van de Koninklijke Marechaussee, Douane en medewerkers van de gemeente ingezet.

De vier Duitse verdachten (26, 54, 55 en 60 jaar oud) zijn meegenomen naar het politiebureau. Uiteindelijk zijn ze enkele uren na hun arrestatie met een bekeuring in vrijheid gesteld. De wapens krijgen ze niet meer terug. Airsoft-wapens zijn gas- of veerdrukwapens om plastic balletjes van 6 millimeter te verschieten. Deze wapens lijken exact op echte wapens.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -